Žurba Ludog Cara i Izborna Čudesa

Izvadak iz stare stranice (od "---" do "---"):

---

2015-11-16

(i 2016-02-17)

Izpražnjena adresa! I vimeo je izbrisao moj račun ("account") kod njih! Uvjerite se:

HR: (koliko posla!) pogledajte slikopis Žurba Ludog Cara i Izborna Čudesa na vimeo.com.

I recite Tihomiru Timu Oreškoviću da ne žrtvuje našu Predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, već da konačno smjeni tog kršitelja Hrvatskih zakona, a koji je čelnik Sigurnostno Obavještajne Agencije, Dragu Lozančića, jer ovakvoj cenzuri inače nikad ne će biti kraja... Skinut i postavljen taj moj slikopis nađite ipak na:

Žurba Ludog Cara i Izborna Čudesa (Nova 2015-11-08)
kojemu vlastniku, ili vlastnicima, ide moja zahvalnost, tko god bili.

---

Izpravih samo grješke u tipkanju. Ostavih napomenu na navedeni politički događaj jer svjedoči o vrjemenu.

Neki dan, dok sam postavljao komentar na vladine stranice u vezi sa planiranom ratifikacijom Instanbulske Konvencije, provjerio sam i sâma vimeo adresa koja je, nakon što je ranije mjesecima bila prazna, pa dostupna, tih dana bila je --za mene-- djelatna; ja sam mogao skinuti cieli slikopis, pa su valjda i drugi mogli.

Nisam provjeravao je li što na video-klipovi.info (koje sam se vlastnicima zahvalio kad sam postavio obaviest 2016-02-17 da je moj slikopis nestao ali ga je kod njih ipak bilo).

Je l' ima tko i iz Hrvatske da shvaća vriednost ovog slikopisa, a da uz to i shvaća i što znači, koliko slobodu ti daje Creative Commons 4.0 licenca pod koju sam ga stavio? Pa da ako mene ponovno izcenzuriraju, taj slikopis negdje postavi? Hrvati iz svieta, gdje ste?

Radi tehnike koju rabim (vlastiti program Flowstamp), težko bi i bilo uporabiti dielove mog slikopisa i tvrditi da mu ja nisam auktor --samog remixa iz programa, naravno: Nove TV-- pa se dakle mogu i dielovi rabiti, ali najdraže mi je ako bi cieli slikopis negdje arhivirali da ga možete podići cielog, takvog kakvog sam ga izradio, bude li potrebe (a licenca ti daje pravo bez obzira). Ima programa kojima daš URL slikopisa, i cielog ti skine.