Ovaj prikaz (ponečega iz, i u vezi sa) sudskim procesima protiv mene, predsjednika Udruge Croatia Fidelis, imenom Miroslav Rovis, izrađen je za potrebe moje obrane pred Sudom.

U ovoj datoteci:
882e2fd33e396c0867ff6d333b736df6  2010-11-18_sudZg_PRIGOVOR_na_2st_presudu_14.doc
koju također možete preuzeti
obećao sam naknadno Sudu dostaviti privitak 9), koji bi sadržavao, preslikavam:
CD koji će sadržavati razne datoteke, među kojima:
a) direktorij sa slikama svih oduzetih mi diskova,
b) e-mail koji je kao tiskan naveden iznad pod privitak 1)
c) zvučno-slikovna snimka HTV reklame u svrhu promocije Digitalne TV koja sadrži preporuku snimanja TV-programa putem DTV
d) možda još ponešto

a) Možete pregledati direktorij sa slikama, te koristim prigodu napomenuti, da je redoslied DVD diskova, u skladu s redosliedom u nalazu vještaka, list 104-108 istog spisa koje listove lako nađete u istome želite li provjeriti. Taj je redoslied dobiven nadodavanjem triju znamenaka na ime datoteke same slike (naslovnice), i odabiranjem najmanjeg broja, 001, za prvu u nizu, pa 002, 003 itd. (Kad ne bi tih triju prvih znamenki u imenu datoteke bilo, datoteke bi bile u redosliedu kao u listu 53 i 54 spisa. Posložile bi se prema četveroznamenkastom broju koji bi ostao na početku svake od imena tih slika. Peteroznamenkasti broj pak u imenu datoteke sadržava internu oznaku ove moje zbirke zvučno-slikovnih zapisa, koju sam uglavnom određivao prema vrjemenu izrade DVD diska ili prema vrjemenu nastanka izvornog DVD zapisa ili slično.)

Kad ovaj posao obrane ne bi baš ovoliko vrjemena iziskivalo koliko vjerujem da je očigledno, još bih bolje prikazao ove slike za vaš pregled.

Svi DVD-i redoslieda prema nalazu vještakaili krupnije

Svi DVD-i redoslieda prema slijedu zbirke ili krupnije

 

b) Pregledajte e-mail, jer je elektronička inačica neuzporedivo prikladnija od preslika koji sam privio uz Prigovor:

podatci o djelima za vještačenje

a možete i podrobnije pogledati u ovom direktoriju svaku pojedinu datoteku iz elektroničke poruke "podatci o djelima za vještačenje".
Taj e-mail, tiskan i poslan, naveden u gornjem Word dokumentu pod privitak 1) (molim vidjeti, popis privitaka je pri kraju tog Word-a. Privitak 1) može se pregledati, kao i čitav Prigovor s privitcima --Prigovor je s privitcima ukupno preko šestdeset stranica-- kakav je Sudu i poslan, iz prikaza mog najobimnijeg sudskog spisa: KO-2912-08)

 

c) Ako vaš računalni sustav ima Apple Quicktime ili slično ova stranica prikazat će vam video zapis prikazan na samom kraju Dnevnika HTV-a 4. veljače 2010.

Ako niste dostatno obskrbljenog računala, ovaj bi video zapis trebalo biti lako vidjeti na ogromnoj većini današnjih, pa sve do prekjučerašnjih, računala; ako ga vaš sustav ne otvara prikladnim programom, potražite datoteku tog imena: HTVd_A0204_snimanje_programa_COPYRIGHT.mpg pregledavši ovaj CD-medij Udruge Croatia Fidelis, koji je medij izrađen u svrhu obrane u postupku protiv Miroslava Rovis. U tom slučaju lijevo klikanje možda nimalo ne bi pomoglo, nego desni klik, "Save as" (Preuzmi kao), i zapamtite gdje ste snimili preuzeti video zapis, a tada pokušajte raznim programima koje imate za pregled video zapisa otvoriti datoteku koju ste upravo preuzeli.

Ili je pronađite i otvorite u ovom direktoriju. Isti je to direktorij, u kojem su i datoteke za vještačenje.

 

c) Zlobnici će reći: što on tvrdi da je učlanjivao ljude da bi bezplatno mogao, financiran članarinom, poklanjati diskove, pa Petar Nemeček se učlanio tek u studenom 2009. kad je sudski postupak već bio u jeku. Govorim o privitku 2) Prigovoru na pravomoćnu Presudu, koji sadržava preslik potvrde iz paragon bloka o uplati članarine od strane Petra Nemečeka (vidjeti na navedeni način u spisu).

Ovako odgovaram. Da bih predao na uvid ovako Sudovima (i ne znam kamo dalje bi to išlo), podatke o nekom članu Udruge, mirno to činim ako imam njegovu privolu.

Pregledati, molim, str. A61 (posljednju dosad iz spisa i drugih dokumenata), nesuđenog svjedoka u mome postupku.

Za tolike druge članove ne izlazim s njihovim podatcima niti pred Sud, iz razloga, što je jedno čestita Sudkinja Karmela Miškulin Banić (koja nije ni htjela vidjeti popis članova Udruge, jer me je već bila odlučila osloboditi, na osnovu dotadašnjeg dokaznog postupka), ili Sudkinja Dijana Rizvić (temeljem čijeg iznimno argumentiranog Rješenja o odbacivanju optužnog prijedloga imam dostatno argumenata u svojoj obrani, kakve argumente Više sudske instance, ako su profesionalne kako I i II st. Sud nisu bili, si ne će dopustiti previdjeti), a sasvim drugo Sudac Darijo Lokas.

Ne bih ja baš nikako da se previdi kako je sudac Darijo Lokas, pored sveg ostalog šikaniranja i pristranosti protiv mene, koje se liepo razabire u sudskom spisu, odlučio ne dopustiti mi pristup istome vlastitome sudskom spisu, odnosno do te mjere mi otežati pristup vlastitome sudskom spisu, da sam na njega morao više puta dugo u predvorju Suda čekati ili nakon osobnog dolazka radi predhodne usmene najave da sudski spis hoću vidjeti (kojom prigodom ne bih ni "s" od spisa vidio), ponovno dolaziti dva dana kasnije da spis konačno razgledam.

Od takvog šikaniranja spasila me jedino njegova predpostavljena u Kaznenom odjelu, Sudkinja Dubravka Čošić, te sam nakon njene intervencije mogao razgledati vlastiti sudski spis. (br. 911, 1, br. 911, 2, br. 911, 3

Stoji činjenica da mi žalba Predsjedniku Suda Vinku Mioču, u tom smislu nije nimalo pomogla, nego predpostavljam, naprotiv (vidjeti str. br. 908 i str. br. 909).

Činjenica stoji i da je jako dugo Sudcu Lokasu trebalo da razgleda moje dokumente izvornike koje sam mu odmah na prvom ročištu, onako bolestan kakav sam došao, kojom prigodom sam skoro prouzročio i saobraćajnu nesreću, da mi te dokumente vrati, od kojih jednog još nije vratio, a nije ni objasnio kako se dogodilo da moj izvornik bude uvršten u spis umjesto meni vraćen.

 

Najvažniji je spis postupka kojeg je presuda pravomoćna na četiri mjeseca zatvora uvjetno na dvije godine, na koju presudu sam pravovremeno uložio prigovor.

KO-2912-08 -- sud za navodna zlodjela moja u Zagrebu sredinom 2008.

Pravosuđe jedne zemlje uvijek razsuđuje po istim zakonima, stoga je vrlo važna sudska ranija praksa u mom predmetu:

K-303-07 -- sud za navodna zlodjela moja u Dubrovniku koncem 2006.

K-169-06 -- sud za navodna zlodjela moja u Gospiću sredinom 2006.

 

Svakako želim svratiti pozornost na ovu stranicu spisa postupka već dovršen pravomoćnošću presude (uvjetna zatvorska kazna), jer ću tražiti pravdu i do Europskog suda za ljudska prava bude li trebalo:

list 37 spisa

Na toj stranici, nadnevka 25. svibnja 2009., sudac Darijo Lokas zakazuje prvo ročište za postupak koji je u ladici stajao, oko sedam mjeseci, a baš tog dana mediji su donekle propratili događaj koji je HTV snimala, malčice tek i prikazala (u trećem Dnevniku), ali sve snimke su gledali, po naslućivanju mnogih, zakulisni moćni politički igrači... Ne-rod Mesić je tada bio predsjednik.

O tom događaju, te o mojem govoru na tom događaju, a događaj je to: prosvjed pred kućom još neosuđenog ratnog zločinca, imenom Stjepan Hršak, još uopće ni suđenog, zapovjednika nad likvidacijom oko 13,000 što zarobljenika, što civila, uglavnom Hrvata, ponajviše Domobrana, na Macelju 1945., šefa OZN-e u Krapini tih strašnih dana množtvenih krvavih zločina...

Ovdje treba svakako navesti da je dr. Tomislav Dragun, glavni organizator prosvjeda, mislim od konca 2009. u emigraciji, jer njemu su namjestili krivdu van svake pameti, i da je u zemlji ostao, u zatvoru bi bio, ni kriv ni dužan. Traži azil, ili ga je već dobio, u Republici Sloveniji.

 

Svijestan sam ipak, da, što se tiče pravne borbe u mojem od-muhe-slona predmetu (za razliku od pod tepih pometenih 13,000 likvidiranih od strane partizana pod zapovjedništvom jednog ratnog zločinca), u formalno-pravnom smislu nema nikakvog utjecaja težko dokaziva zakulisna rabota političkog progona u pozadini. (Napomena: moj predmet je zapravo od-nule-slona predmet.)

Pa u tom smislu daljnji materijali ponekome možda uobće ne će biti od ikakvog interesa. Takvi neka se zadrže pri sudskim spisima pod gornjim poveznicama sasvim na vrhu.

 

A za one koji razumiju kolika je sramota za Hrvatski narod ako ostane nesuđen i neosuđen razni zločinac Stjepan Hršak, o tom predmetu, prvo o samom prosvjedu pred kućom tog ratnog zločinca pročitajte u PDF datoteci, koju otvorite pregledavajući na svom računalu sadržaj diska i našavši datoteku imenom "glasnik_60.pdf", ili lakšim putem: možda vam se otvori i sliedeća poveznica na istu datoteku u vašem pregledniku:

glasnik_60.pdf

U kojem Glasniku br. 60 sam na nekoliko slika, a na str. 12 moj govor "Pomirba nam je jedini put, kao i 1991!"

Prilažem i izvorni tekst kakav sam napisao na temelju mog govora na prosvjedu, te poslao dr. Tomislavu Dragunu za objavu (nebitne su razlike sa gornjim PDF tekstom):

HrUljudba_MRovis_90525.html

 

A u Glasniku br. 62, ima samo kratak pogovor na 21. str.:

glasnik_62.pdf

Glasnik br. 58, str. 5, 6 i 7, želi li netko više uvida:

glasnik_58.pdf

 

Najozbiljnija kušnja današnjoj Hrvatskoj Državi je istina o zločinima pored kojih blijedi prenapuhani Jasenovac (pa i takav prenapuhan kakav se opet danas prikazuje). Najozbiljnija kušnja današnjoj Hrvatskoj Državi jest pravda, ne ona Josipovićeva koja je pravde tužna i ružna karikatura, nego istinska pravda za stotine tisuća žrtava koje su partizani pobili bez suda 1945.

Moja hrabrost je ograničena, ali srce mi ne da šutjeti.

Da me i zatvore, da mi se i što gore dogodi, ne bi mi savijest bila mirna, kad ne bih iznad svih ostalih činjenica, stavio kao najvažniju Sudcima i drugim osobama u kojima ima istine i pravde, za razliku od onih u kojima je nevjernost sudačkoj i ljudskoj istini i pravdi uzela maha,

veliko a slabo poznato svjedočanstvo nedavne žrtve onih koji hoće da se o najvećim Hrvatskim nepravdama šuti:

knjige "U vječni spomen" Domobrana Frana Živičnjaka, ubijenog 1998.

Budući da nemam novaca za toliko knjiga (ni dvije-tri ne bih mogao priuštiti), prilažem OCR-prepoznati tekst (nedovršene obrade).

Namjeravao sam tražiti od izdavača dopuštenje da ga objavim javno, pod bilo kojim uvjetima, ali eto već tjednima za tjednom, i mjesecima za mjesecom morao sam se baciti obranom pred Sudom.

Donedavna (do prije koji mjesec), ova knjiga bila je na razpolaganju javnosti na stranicama www.hrvatskinacionalisti.com ili sličnog naziva. Više nije javnosti nigdje na razpolaganju, i to nije dobro za Hrvatsku.

U toj knjizi slika krvnika s Maclja je na str. 30.

Neka ovaj CD ostane i kao dokument ako se meni što dogodi, premda ne osjećam da bi mi još bilo vrijeme.